Breuss massage

Breuss massage

De Breuss massage is een zachte gevoelvolle behandeling van de wervelkolom. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.

De zachte Breuss massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. De massage ontspant de wervelkolom en wordt toegepast bij mensen die bang zijn voor kralen en erg gespannen zijn. En is erg fijn na een "pijnlijke"dornbehandeling.

De massage is niet pijnlijk en werkt ook op de blaas meridiaan en gouverneurs meridiaan. (Deze reguleert de lichaamsfunctie en is betrokken bij problemen met de wervelkolom en de suiker- en stofwisseling. Hij bevindt zich midden op de romp aan de achterkant.)

De massage wordt uitgevoerd met een speciale mix met als basis St. Janskruid olie . Deze olie heeft een  positief effect op de tussenwervelschijven, vermindert rugpijn , in het bijzonder ischias .

De wervelkolom wordt heel licht gemasseerd en na afloop wordt de rug met zijdepapier afgedekt waarna der een handdoek overheen gelegd wordt. hierdoor wordt de huid warm en kan de olie beter  binnen dringen