Dorn therapie en Breuss Massage

Dorn therapie en Breuss massage

De zachte werveltherapie volgens Dorn

Midden in ons lichaam bevind zich de wervel kolom . Deze bestaat uit verschillende beweegbare delen. Die zijn normaal in een symmetrisch en dynamisch statisch evenwicht.(staan netjes opgestapeld).
We kunnen allemaal situaties bedenken die ervoor zorgen dat de rug een “knauw” krijgt.(verstappen ,vallen, maar ook lopen op losse ondergrond bijvoorbeeld in het bos )
Meestal is het lichaam prima instaat deze “knauw” te herstellen,maar soms is je lichaam niet meer instaat dit te doen en heeft hulp nodig. ( Resetten van de computer.)
Met Dorn therapie brengen we het geraamte weer op orde en komt er een gevoel van welzijn over ons.

Het corrigeren van het niet aangeboren beenlengte verschil is de basis van de Dorntherapie.
Heel veel van onze klachten komen voort uit een minimaal beenlengte verschil. Dorn therapie , en de oefeningen voor thuis zorgen ervoor dat dit “niet aangeboren “beenlengte verschil wordt opgeheven. Meestal zijn 3 behandelingen voldoende. 10 dagen na de eerste en dan 2 á 3 weken daarna nog 1 .
Klachten als gevolg van minimaal beenlengte verschil kunnen bijvoorbeeld zijn :
-rugpijn
-voetproblemen ( hielspoor, overdadig eelt aan 1 voet, halux valgus)
– niet lang op beide benen kunnen staan

Langs de wervelkolom lopen meridianen. Die in de reguliere geneeskunde niet worden meegenomen in de behandeling. Dit klinkt heel zweverig maar deze wetenschap bestaat al 3000 jaar
Door een lichte verschuiving van wervels komen deze meridianen ook in het nauw te zitten en veroorzaken daardoor ook weer klachten.
Dorn therapie is absoluut geen kraken !!! Door het mee bewegen van de armen of de benen kunnen we met een lichte druk de wervels of het SI gewricht weer terug brengen op zijn plaats. De behandelingsperiode is maar kort meestal zijn 3 tot 5 behandelingen genoeg.
De beweging van de ledematen is essentieel . Daardoor ontspannen de speren en is de behandeling minder pijnlijk en voor de behandelaar minder zwaar.
De eerste behandeling bestaat vooral uit het behandelen van het probleemgebied , maar bij een volgende behandeling wordt er een totale behandeling geven waardoor we het hele lichaam kunnen resetten.
Veel voorkomende reacties na een Dorn behandeling zijn:
• meer energie
• hoofdpijn
• ontlasting en urine anders van kleur, geur en hoeveelheid
• beurs gevoel
• spierpijn omdat het lichaam anders staat

De Breuss massage is een zachte gevoelvolle behandeling van de wervelkolom. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.
De zachte Breuss massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren. De massage ontspant de wervelkolom en wordt toegepast bij mensen die bang zijn voor kralen en erg gespannen zijn. En is erg fijn na een “pijnlijke”dornbehandeling.
De massage is niet pijnlijk en werkt ook op de blaas meridiaan en gouverneurs meridiaan. (Deze reguleert de lichaamsfunctie en is betrokken bij problemen met de wervelkolom en de suiker- en stofwisseling. Hij bevindt zich midden op de romp aan de achterkant.)
De massage wordt uitgevoerd met een speciale mix met als basis St. Janskruid olie . Deze olie heeft een positief effect op de tussenwervelschijven, vermindert rugpijn , in het bijzonder ischias .
De wervelkolom wordt heel licht gemasseerd en na afloop wordt de rug met zijdepapier afgedekt waarna der een handdoek overheen gelegd wordt. hierdoor wordt de huid warm en kan de olie beter binnen dringen

 

Dorn therapie

  • Intake/ anamnese
  • Controle beenlengte verschil
  • Corrigeren beenlengte verschil
  • Controle verschoven wervels
  • Zachte druk uitoefenen op de verschoven wervel
  • Breuss massage
  • Thuisoefeningen