Cupping massage (cellulitebehandeling)

 

Cupping massage, een eeuwen oude methode .

Oude documenten tonen aan dat de cupping methode al ver voor onze jaartelling wordt beoefend in China. Al dan niet gecombineerd met acupunctuur of de drukpunten massage Tuina. Door de jaren heen is cupping niet alleen exclusief gebruikt in de Chinese Geneeskunde. Er werden in latere tijden ook vergelijkbare behandelingen gedaan door de oude Egyptenaren, Noord Amerikaanse indianen en vroege Grieken. En nog later ook in andere Aziatische en Europese landen.

Wat is cellulite?

Cellulite, ook wel sinaasappelhuid huid genoemd, wordt gezien als een zeer storend esthetisch probleem. Meestal komt cellulite voor op de benen en billen bij vrouwen. Het is een misverstand dat dit enkel voorkomt bij vrouwen met overgewicht. Daarentegen kan een verhoogt vetpercentage er wel voor zorgen dat de aandoening verergert. Cellulite is geen makkelijk probleem om aan te pakken maar er bestaat zeker een methode om de huid te verbeteren, zo niet om helemaal van de cellulite af te komen! Om de cellulite conditie van de huid te verbeteren leent de cupping massage zich hier uitstekend voor.

silicone cups

Hoe werkt cupping massage?

Bij cupping massage wordt er gebruik gemaakt van cups waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Daarom wordt het evengoed aangeduid als vacuümmassage. Deze techniek werd van oorsprong gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens. Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite. Er volgde daarom vele studies naar het effect van vacuümmassage. Uit deze studies kwam naar voren dat de weefselhardheid en de elasticiteit van de huid verbeterde. De fibroblasten ( bindweefselcellen) in de huid worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in de huid verbeterd. Daarnaast wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd en verbetert het de bovenste huidlaag. De effecten van de cupping massage verbeteren hiermee het reliëf van de cellulite. In eerste instantie is er een verbetering waar te nemen doordat het vocht beter wordt afgevoerd maar hoe meer behandelingen er worden ondergaan hoe meer effect dit zal hebben op de rest van het weefsel. Afhankelijk van de classificatie van de cellulite, het aantal behandelingen en uw lifestyle werk ik, samen met u, naar een vermindering van uw cellulite of een cellulite vrije huid!

Er zijn verschillende niveaus van cellulite:

Lichte cellulite

Lichte cellulite is een vorm die alleen zichtbaar is wanneer de huid wordt samengepakt of wanneer je je spieren aanspant.

Matige cellulite

Matige cellulite is licht zichtbaar bij ontspanning en duidelijk te zien bij spieraanspanning.

Diepe cellulite

Diepere cellulite is altijd duidelijk zichtbaar.

Cupping massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat , 5 behandelingen met een tussenpoos van 1 keer per week.

Ik moet er wel iets bij vertellen

Niks ernstigs, maar de cups kunnen in het begin een verkleuring achterlaten op je huid, te vergelijken met een blauwe plek. Net als blauwe plekken blijven ze een paar dagen zichtbaar en variëren deze in kleur, het ligt eraan hoe lang de cups erop zitten en hoe de staat van je doorbloeding is.
Ik merk dat bij klanten die zich regelmatig laten cuppen, de verkleuring steeds minder wordt, omdat hun doorbloeding regelmatig gestimuleerd wordt. Over het algemeen doen deze blauwe plekken geen pijn. Omdat een Cupping Massage op verschillende lagen doorwerkt kun je de dag erna iets beurs voelen maar daarna merk je een aanzienlijk verschil. Meer ruimte en lichter in je lijf!